Het bestuur van PPME Al Ikhlash Amsterdam bestaat uit een aantal vrijwilligers, die het werk doen naast hun 'door de weekse activiteiten'.
Ieder bestuurslid geeft bijdragen aan waar ze goed in zijn, van consumptie tot social media, van facilitair tot redacteur.
Een bestuursfunctie is geen betaald werk; het bestuur zorgt ervoor dat alle activiteiten voorspoedig verlopen.

Als een religieuze organisatie, PPME Al Ikhlash Amsterdam doet haar best om goede programma's te organiseren voor iedereen zowel voor de leden en de niet leden. ​

Onderwijs PPME AIA heeft verschillende onderwijs gerelateerde diensten aanbod. Momenteel zijn de volgende ondewijsgroepen die onder deze afdeling vallen.

  1. Madrasah
  2. Tahfidz
  3. Jongeren ​

Het onderzoek & ontwikkeling afdeling (RnD) PPME Al-Ikhlash Amsterdam is een afdeling onder de Hoofdbestuur. Het functie van deze afdeling is om onderzoek uit te voeren en het ontwikkelen van de resources (mensen) zowel als bestuur of als medewerker.

Sind we een eigen pand hebben gekocht, hadden we een stichting opgericht dat regelt alle zaken van de vastgoed, een vastgoed beheerder. De taken van de VGB is om de administratie en het onderhoud van het pand de verzorgen.

De consumptie team verzorgd niet alle consumpties voor PPME AIA. Hun taak is om te zorgen dat er altijd genoeg consumptie is voor de evenementen. Hoe doen ze dat? Een evenement kan van 20-1500 mensen bevatten.

Voor leden die fit en gezond willen blijven of een sport als hobby willen kunnen zich inschrijven als deelnemer van sportteam PPME Al ikhlas Amsterdam. De PPME-sportteams doen mee aan amateurtoernooien zowel in Nederland als in de buurlanden

Team faciliteir verzorgen voor alle dagelijkse en ook evenementen benodigheden, van eten bakken, toilet spullen tot schoonmaakmiddelen ezv. PPME Al Ikhlash telt 320 families als leden en dat is wel ongeveer 1000 mensen in totaal met wekelijkse activiteiten.