Elke 1e zaterdag v/d maand vindt er een Istighosah Akbar plaats. Dit evenement is open voor publiek. Het wordt door leden van PPME AIA bijgewoond, maar er komen ook jemaah van een andere islamitische organisatie buiten Amsterdam en niet-leden van PPME.

Het aantal aanwezigen varieert tussen 50-250 jemaah.
Tijd: van 18.00 tot eind
Inhoud: lezen van surah Yasin, surah Al waqiah, Asmaul Husna, doa istigosah, Lezing van een imam, doa en ramah tamah.
Taal: Indonesisch

PPME Al Ikhlash Amsterdam nodigt u uit voor een gesprek/discussie/dialoog over aspecten van – en in de Islam. Misschien bent u nieuw met de Islam, of misschien wilt u praten over wat het betekent om Muslim te zijn. U bent van harte welkom!
1e & 3e zondag vd maand 13:00 - 16:00

Sholawat is een van de meest diepgewortelde religiouzeactiviteiten in Indonesië. Het verlangen naar onze geliefde profeet, en ook een deel van de cultuur in Indonesië gepopulariseerd door Wali Songo.
3e zaterdag vd maand 18:00 - einde
Taal: Indonesisch

Er zijn verschillende soorten sholawat beschikbaar, momenteel wil PPME AIA Sholawat Barzanji met alle leden ontwikkelen. Elke bijeenkomst wordt geopend met Zikr, Tahlil, Sholawat Barzanji en samengebedde gebeden.

Onder begeleiding van Bpk. Muzayin + 31 644145252 ​

Elke zondag middag heeft PPME Al ikhlas een religieuze lezing. Bij deze lezingen is iedereen van harte welkom, het is open voor publiek; man of vrouw, niet gebonden aan leeftijd of achtergrond. Deze lezingen worden meestal gevolgd door de ouders van madrasah leerlingen.
Elke zondag van 13:00-16:30
Taal: Indonesisch

Op woensdag middag vindt in het kader van een silaturahim, de pengajian plaats, wiens leden zijn beperkt tot vrouwen. De leeftijd van de leden varieert tussen 35-75 jaar. De inhoud van pengajian is o.a: Tahsin Al’quran, kultum tot de shalawat nabi.
Tijd : 16.00- 19.00
Deze pengajian wordt in de Indonesische taal gegeven.

Wilt U Qur’an leren lezen in een veilige omgeving, dan kunt u bij de programma “LEES/IQRA” aansluiten. Deze groep is alleen voor mannen van leeftijd 15 jaar en ouder. De meeste die komen zijn volwassen mannen die aan het beginnen is met Qur’an te leren lezen. Daarom noemen we het lezen in een veilige omgeving.
Het maakt niet uit of je helemaal geen kennis hebt over de arabische letters, hier kan je gerust aansluiten, er is genoeg mensen om elkaar te helpen.
Elke 2e & 4e donderdag vd maand 19:00-21:00
Voor wie: Heren
Taal: Nederlands & Indonesisch​